Om oss

Här kan du läsa mer om oss på Ängö Entreprenad.

// Vi är Ängö

2008 utmärktes vi till Årets Företagare i Orust Kommun med motiveringen "Uttalade mål att satsa på ny teknik och nya lösningar".

2016 utmärktes vi med Orust Stora Energipris utav Orust Kretsloppsakademi för våra satsningar på förnybar energi med delägandeskap i vindkraftverk, solcellsanläggning samt elbilar.

Vi har en låg personalomsättning och har de senaste åren handplockat nyexaminerade maskinister och anläggare direkt från gymnasiet som visat prov på hög kompetens, oftast genom en väl utförd praktik hos oss.

En fräsch och modern maskinpark bidrar till mindre stillestånd, lägre bränsleförbrukning och mindre miljöpåverkan, därav försöker vi byta ut våra maskiner efter fem års ålder.

// Vår historia

Ängö Schakt startades 1984 av Dan Johansson. Under många år var Dan sin egen, men 1989 började han anställa personal för att hinna med alla jobb.

Utvecklingen tog fart när vi 1999 förvärvade en större industritomt där vi kunde bygga vår verkstad och uppställningsplats för maskiner och material.

Under 2013 färdigställdes vårt nya kontor vid vår verkstadsbyggnad, sammanlagt 6 kontorsrum och ett konferensrum för 30 personer. Samma år bildades Ängö Entreprenad AB, då våra två arbetsledare Robert och Joakim hoppade in i verksamheten som delägare.

Idag har vi omkring 20 anställda och en modern maskinpark på ca 40 fordon.

1 september 2016 kliver Peter Carlsson och Per Persson in i verksamheten när Ängö Göteborg Entreprenad AB skapas som en vidareutveckling av verksamheten i regionen.